Microsoft Dynamics 365 CRM - Marketing

Zoek en ontwikkel meer leads die klaar zijn om te kopen door een stap verder te gaan dan primaire e-mailmarketing. Koppel sales en marketing, automatiseer processen en neem slimmere beslissingen om het marketingrendement te maximaliseren.
Dynamics 365 voor marketing omvat functies die zowel de creatieve als gegevensgestuurde aspecten van een geweldige marketingcampagne mogelijk maken.

Creëren van customer journey
Zoals elke goede marketeer u zal vertellen, moet u voordat u campagnes gaat maken en leads genereren, de customer journey in kaart brengen. Het creëren van een customer journey geeft u een duidelijk idee van hoe een klant gaat van het ontdekken van uw bedrijf, het leren van meer over uw product of dienst, het evalueren van hun opties en, uiteindelijk, met een beetje geluk en veel marketingvirtualiteit, omzetten in een klant.

Door deze transformatie van prospect naar klant in kaart te brengen, kunnen bedrijven precies uitrekenen waarom ze broodkruimels langs de route moeten laten vallen om ervoor te zorgen dat prospects dat pad blijven volgen naar inkoop.

Met Dynamics 365 for Marketing is de customer journey niet alleen een hypothetisch concept, maar ook een bruikbaar, aanpasbaar model. De app is voorzien van een drag-and-drop customer journey builder, waarmee gebruikers onbeperkte aantallen aangepaste workflows kunnen creëren, toegewezen aan specifieke segmenten van contactpersonen.

Elke stap in de reis kan worden geautomatiseerd om een ??stap uit te voeren - bijvoorbeeld het verzenden van een e-mail - hetzij door middel van planning, of wanneer deze wordt geactiveerd door een bepaalde actie van een klant. Deze workflows kunnen worden versplinterd in verdere activiteiten, afhankelijk van reacties van klanten; de klant die zich bezighoudt met een e-mailbericht krijgt in de toekomst verschillende berichten toegestuurd aan de klant die dit niet heeft gedaan.

Door een klanttraject op maat te gebruiken, kunnen bedrijven gepersonaliseerde interacties met hun klanten aanbieden, hun marketingactiviteiten stroomlijnen met evenementgestuurde automatisering en hun campagnes gemakkelijk visualiseren.

Meerkanaalscampagnes
Deze campagnes kunnen worden uitgerold over een groot aantal kanalen, met sjablonen en ontwerphulpmiddelen waarmee u snel professioneel ogende e-mails van merken, formulieren voor het vastleggen van leads en dynamische bestemmingspagina's kunt samenstellen, met een focus op het genereren van conversies.

Er is ook een optie om sms / sms-berichten en campagnes op sociale media te maken. Voor meer controle over socialemediamarketing, kan de app worden geïntegreerd met Microsoft Social Engagement, dat wordt meegeleverd met alle CRM-apps van de suite.

Evenementmanagement
Een kenmerk dat Dynamics 365 for Marketing echt onderscheidt, zijn de eigen hulpprogramma's voor eventbeheer. Bij moderne marketing gaat het om het bieden van waarde aan uw bestaande en potentiële klanten. Als uw bedrijf ervoor kiest om dat te doen door persoonlijke evenementen zoals conferenties of seminars te organiseren, heeft Marketing een groot aantal ingebouwde hulpmiddelen om te helpen.

De eventbeheerfuncties van de app bieden uitgebreide functionaliteit voor het plannen van evenementenlogistiek, zoals locatie- en sprekermanagement, registraties, planning en aanwezigheidsregistratie.

Er is zelfs een portaalbeheersysteem, waarmee bedrijven een gemerkt evenementportaal kunnen maken voor aanwezigen om hun profiel, aanwezigheidsregistratie, registraties te beheren en alle informatie te krijgen die ze nodig hebben over sprekers en evenementenkalender