Microsoft Dynamics 365 CRM - Sales

De hedendaagse klant is beter geïnformeerd en heeft hogere verwachtingen dan ooit tevoren. Hiermee krijgt u een beter begrip van de klantbehoeften, knoopt u effectiever betrekkingen aan en haalt u meer deals binnen.
U stuurt innovatie aan met een verkooptoepassing die moeiteloos kan worden aangepast, uitgebreid en verbonden met andere apps en services die u al gebruikt.

Verkoop relaties
Identificeer kopers, ook die van collega's, en maak contact door de kracht van het LinkedIn-netwerk aan te boren. Bouw vertrouwen op met inzichten rond specifieke klantbehoeften. Voer moeiteloos beheer op schaal met geïntegreerde gegevens en processen.

Sociale betrokkenheid
U vindt moeiteloos verkoopkansen en betrekt afnemers op sociale media met kunstmatige intelligentie die relevante gesprekken markeert, zodat u kunt deelnemen en inhoud kunt aanbevelen om de geloofwaardigheid als verkoper verder uit te bouwen.

Verkoopmedewerker met AI-integratie
Blijf één stap voor met aanbevelingen op basis van kunstmatige intelligentie. Ontvang berichten en herinneringen die u helpen relaties met klanten op te bouwen. Weet wanneer u verbinding moet maken met een contactpersoon die al een tijd niet actief is of neem contact op met een prospect die uw e-mail heeft geopend.

Opbrengststijging
Krijg meer inzicht in de prestaties van uw team en evalueer de status van de pijplijn met realtime analytische dashboards op basis van historische en voorspellende gegevens. Gebruik moderne hulpmiddelen zoals voorspellende en sociale intelligentie om nieuwe markten zichtbaar te maken en belangrijke trends te herkennen om uw bedrijf optimaal te positioneren voor opbrengststijging.

Verkoopproductiviteit
Verhoog de verkoopeffectiviteit en -efficiëntie door vertrouwde, eenvoudig inzetbare hulpmiddelen te bieden die geschikt zijn voor de manier waarop verkopers werken. Automatiseer verkoopprocessen zodat verkopers meer tijd aan klanten en minder tijd aan beheer besteden. Bied uw verkopers mobiele apps die altijd en overal werken, ook als ze offline zijn, om de productiviteit te maximaliseren.

Klanttevredenheid en retentie
Bewaak belangrijke relatiegegevens zoals de gezondheid van de relatie met vooraf ontwikkelde analytische dashboards om op een strategische manier verkoopresources te implementeren. Ga proactief te werk bij het beheer van de klanttevredenheid door de algemene stemming onder klanten te volgen op sociale media.