Microsoft Dynamics 365 CRM - Customer Service

De verwachtingen worden steeds hoger. Klanten willen snelle, relevante antwoorden op elk kanaal, zelfs onderweg. Onderscheid je merk met Microsoft Dynamics 365 for Customer Service. Ingebouwde intelligentie levert snellere en persoonlijkere service en voegt waarde toe aan elke interactie.

Lever snelle, persoonlijke service
Maak het makkelijk voor medewerkers om aan de stijgende verwachtingen van klanten te voldoen. Intelligente processen leiden medewerkers steeds naar de juiste actie.

Innoveer met een modern, aanpasbaar verkoopplatform
Stuur innovatie aan met een applicatie die moeiteloos kan worden aangepast, uitgebreid en verbonden met andere apps en services die u al gebruikt.

Creëer soepele ondersteuningservaringen
Maak het makkelijk om antwoorden te zoeken via selfservice, de community of sociale kanalen. Verwijs aanvragen van elk kanaal intelligent door aan de juiste medewerker voor een snelle oplossing.

Profiteer van kunstmatige intelligentie via virtuele agents
Automatiseer oplossingen en maak medewerkers vrij voor interacties met hoge waarde. Gebruik servicebots die zijn gebouwd op het krachtigste framework voor kunstmatige intelligentie dat er op de markt is. De bots zijn slim, snel en altijd beschikbaar.

Los problemen op met predictive maintenance
Houd klanten tevreden door onderhoud en ondersteuning te voorkomen. Analyseer data van verbonden apparaten en onderneem actie voordat de waarschuwingssignalen een probleem worden.