Microsoft Dynamics 365 CRM - Field Service

Creëer een naadloze, complete service-ervaring met Dynamics 365 for Field Service. Dankzij de ingebouwde intelligentie kun je serviceproblemen oplossen voordat ze ontstaan, de bedrijfskosten verlagen en positieve ervaringen op locatie leveren.

Optimaliseer je middelen
Vergroot de winst door automatisch de technicus met de juiste taakvaardigheden en de beste locatie in te plannen en zo meer afspraken per dag in te passen. Beheer de toewijzing van mensen en materiaal in meerdere werkorders met een interactief, gebruiksvriendelijk planbord.

Maak technici effectiever
Houd technici op schema met de beste route, routebeschrijvingen, en werkordergegevens die in realtime kunnen worden bijgewerkt op elk apparaat. Krijg een totaaloverzicht van de voorkeuren en historie van de klant met persoonlijke, stapsgewijze instructies om de desbetreffende taak nauwkeurig te volgen en te voltooien. En verbeter je veldprocessen door je technici mobiele toegang tot back-officegegevens te geven om alle werkordergegevens efficiënt vast te leggen en bij te werken.

Communiceer met je klanten
Betrek klanten proactief door informatie over offertes, contracten en planning naadloos te delen en zo de transparantie en het vertrouwen te vergroten. Maak het makkelijk voor klanten om de service-activiteiten bij te houden en zelf afspraken te maken via een klantenportal. Geef je klanten de mogelijkheid om de locatie van de technicus in realtime te volgen en stuur ze automatische herinneringen in de vorm van telefoon- en sms-berichten, zodat ze weten wanneer de technicus komt.